Platby bezkontaktní kartou v autobusech a tramvajích

04.04.2015 10:14

Už letos a nejen Praha či Brno. I další města plánují či dokonce už rozšiřují možnosti plateb bezkontaktními platebními kartami v prostředcích městské hromadné dopravy, případně v automatech na jízdenky. Kromě zřejmé výhody možnosti zakoupení jízdenky touto metodou, místo nutnosti shromažďovat drobné do automatu nebo hledání trafiky, je zde ještě druhotná výhoda pro dopravní podniky a to výsledné snížení černých pasažérů.

V Praze a v Brně vše začalo linkami zajišťujícími spojení s letištěm, v Praze na lince 119 se platby testují u řidiče a v Brně pak na lince 76 máte možnost zahlédnout platební terminály přímo v autobusu. V Liberci se rozšiřuje využití v dalších tramvajových vozech a v jízdenkových automatech. Dalším z prvních měst kde budou moci cestující platit bezkontaktně ve všech prostředcích hromadné dopravy je město Plzeň. Zde nasazují moderní systém, který Vám umožní dokonce zakoupit neomezený počet jízdenek s hromadným uhrazením za dané období. Ostrava a Ústí nad Labem nebudou v tomto určitě také pozadu.

Tato nová platební metoda doplňuje oblíbenou službu jízdenek zakoupených pomocí mobilních zařízení, pomocí SMS.

O bezpečnost informací o Vaší kartě se bát nemusíte. Každá platba je unikátním a jednorázovým záznamem a pro další platby již informace nemohou být použity.